top of page

Gezichtsafstand

Rorschach

Het waren er tien. Niet vier, zes of misschien acht maar tien crisissen! Tien verschillende crisissen waar Nederland op het moment mee te kampen heeft. Variërend van de woningcrisis, de oorlog in Oekraïne, de asielcrisis tot de problemen over de koopkracht. Het raakt iedereen en het doet iets met je. En ja, dat is eigenlijk niet zo raar na een wereldwijde pandemie. Het lontje is kort, of beter gezegd, er is geen lontje meer over. 

 

Streven wij af op een afgrond of valt hier nog iets te redden?

Praktische informatie

Titel

Gezelschap

Gezichtsafstand

Rorschach

Choreograaf

Joury van der Vecht

Danser

Ivo Glans

Joury van der Vecht

Freerk Lenselink

Kelsey Van Oers

Muziek

Freerk Lenselink

Locatie

Theaterzaal Werenfridus

Theater 't Pakhuis

Schouwburg Het Park

Lelystart (De Meent)

Oerknal Verhalenweekend

Duur

20 minuten

Video

Ivo Glans

Joury van der Vecht

Naar aanleiding van deze vraag is er in september 2022 een onderzoek gestart. Een klinisch onderzoek waar vier diverse individuen als proefkonijnen worden ingezet. Opgesloten binnen een gekaderde ruimte wordt er onderzocht hoe we samenkomen en of we opnieuw kunnen beginnen. Een nieuwe kans om een gemeenschap te creëren die wel naar onze wensen functioneert. Opgesloten binnen de kaders en opgedrukt door de slagen van de trommel en de snaren van een gitaar vinden de performers geleidelijk hun weg. Of dit scenario de voedingsbodem is voor een apocalyptisch einde of juist het begin vormt voor de ideale samenleving moet gaan blijken. Maar dat er iets staat te gebeuren in deze snelkookpan is wel duidelijk….​

 

Vanuit de vraag om ons onderzoek te presenteren is er een live performance ontstaan met de nieuwe titel Gezichtsafstand. Gezichtsafstand is inmiddels gepresenteerd tijdens het Cultuurweekend in Hoorn, Lelystart in Lelystad en het Oerknal Verhalenweekend in Almere Poort. Tijdens dit laatste optreden was Omroep Flevoland aanwezig. Het interview dat na de voorstelling volgde is hier te vinden.

Joury v.d. Vecht

Choreograaf &
Danser

_DSC3813.jpg
_DSC3844.jpg
_DSC3851.jpg

Assisterende Choreograaf
& Danser

Danser &

Videograaf

Ivo Glans

Kelsey van Oers

Freerk Leselink

Danser, percussionist

& muziekproducer 

Onderzoek: Gezichtsafstand

Registratie: Gezichtsafstand

bottom of page