top of page

Walhalla

Rorschach

‘Walhalla’. Een mythologische hemel en een fenomenaal paleis. Een felbegeerde plek met grenzeloze luxe, weggelegd voor de heldhaftigste krijgers. Een ideale wereld die alleen door confrontatie te bereiken is. Een wereld om letterlijk voor te sterven. Vandaag de dag misschien niet meer dan een synoniem voor een Utopia of een Nirvana, maar wat als wij hier wat van kunnen leren? 

Praktische informatie

Titel

Gezelschap

Walhalla

Rorschach

Choreografie

Joury van der Vecht &

Kelsey van Oers

Danser

Joury van der Vecht

Kelsey van Oers

Ivo Glans

Ava Sopacua

 

Muziek

Freerk Lenselink

Duur

+/- 30 minuten

Walhalla verkent onze behoeften voor het creëren van een betere wereld en doet dit op een manier zoals dat eerder werd gedaan. Niet het oneindig analyseren en vermijden, maar het omarmen van een persoonlijke strijd met jezelf, de context en de sociale constructie staat hierin centraal. De hedendaags complexe samenleving is ingewikkeld, overweldigend en voor iedereen anders. Waar de een worstelt met vraagstukken rondom toxische masculiniteit, doet de ander dit met vraagstukken over: genderidentiteit, het klimaat of zijn/haar/hen roots.

 

Binnen al deze verschillen zien wij een kans om te verbinden. Niet vanuit de context, maar vanuit de herkenbaarheid van de persoonlijke strijd. Startend vanuit het individu, gedragen als collectief op weg naar anders. Terug naar de kern op zoek naar hetgeen wat overstijgt.

Met de billen bloot en met het achterste van de tong, Een confrontatie met onszelf, de ander en de context. Niet altijd mooi, maar wel menselijk, rauw en soms wat lelijk.

Choreograaf

& Danser

Joury v.d. Vecht

_DSC3813.jpg

Choreograaf
& Danser

Kelsey van Oers

_DSC3844.jpg
Scherm­afbeelding 2022-11-06 om 20_edited.jpg
_DSC3851.jpg

Danser &

Videograaf

Ivo Glans

Danser

Ava Sopacua

Freerk Leselink

Muziekproducer 

Conceptvideo: Walhalla

Interview RRReuring Festival '23

bottom of page