top of page

Van bouwkundig ingenieur tot en met dansmaker

Een nieuw balans tussen hoofd en lichaam

Doodle Arrow_edited.png

Op zoek naar...

Als bouwkundig ingenieur die zijn carrière heeft omgegooid voor een plek binnen de danswereld was ik duidelijk op zoek naar iets anders. Ik was klaar voor mijn authentiek pad en daarmee ook mijn weerstand en mijn strijd. 

 

In mijn werk ontleed ik de intrapersoonlijke relatie met de ‘ik’ en de interpersoonlijke relatie met de ‘niet ik’. Ik vermijd hier bewust de term “de ander” omdat ik hiermee wil benadrukken dat er binnen die ander ook een “ik” zit. Dit is niet jouw “ik”, maar wel een "ik" om mee te verbinden. 

 

Ik ben nieuwsgierig naar de texturen van de verschillende authentieke verhalen. Niet de verhalen die worden verteld omdat men weet dat die worden geaccepteerd, maar wel het verhaal dat je uniek maakt. 

 

Ik wil weten wat er in de binnenwereld afpeelt en wat ons letterlijk en figuurlijk doet bewegen. Wat doet jouw innerlijke vuur eigenlijk ontbranden?

 

Dit innerlijke vuur als verbrandingsmotor voor beweging noem ik de Oomph

NIEUW.jpg
IMG_5287.JPG
IMG_6496.JPG

Oomph!

Jouw oomph en jouw authentieke verhaal zijn het vertellen waard. Ze mogen schuren, confronteren, wringen en lelijk zijn. Ik geloof dat de combinatie van de Oomph en het authentieke persoonlijke verhaal in essentie universeel is en verbind. 

 

Door in mijn choreografieën in te zetten op de tussenruimtes, overlappingen en grensgebieden waarin de verhalen samenkomen, versmelten of botsen, ontmoeten verhalen elkaar. Ik bouw aan een brug van overeenkomsten en verschillen. Een brug die een rauwe verbinding legt binnen jezelf en met de ander.

 

Blijft dat bouwen me schijnbaar toch achtervolgen…

Benieuwd naar mijn werk?

IMG_3724_edited.jpg

Gezichtsafstand

2022

Walhalla

2023

(Stil)stand

2023

  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page