top of page
Dansgezelschap Rorschach

 Rorschach 

Rorschach?

Rorschach is een hedendaags dansinitiatief dat bestaat uit een team van creatieve individuen die een passie delen voor beweging en dans. Onder leiding van choreograaf Joury van der Vecht worden actuele thema’s op een eigenzinnige en fysieke wijze verkent.

 

Ons werk richt zich op het vinden van gedeelde menselijkheid, waarbij zowel overeenkomsten als verschillen worden benadrukt. Het spanningsveld dat hieruit ontstaat, biedt ruimte voor een dialoog. Een dialoog tussen de spelers en het publiek.

 

Door middel van kwetsbare, rauwe en herkenbare fysieke beelden wordt het publiek meegenomen. Rorschach streeft er dan ook naar om hedendaags danstheater toegankelijk te maken voor zowel de adolescenten als volwassen toeschouwer. 

Ons doel

Rorschach is ambitieus, ons doel is om het eerste professionele hedendaagse dansgezelschap te worden dat zich met trots vestigt in de provincie Flevoland. Een toegankelijk dansgezelschap in de jongste provincie van Nederland.

 

In de slider hieronder vindt u ons recentste werk.

Walhalla

Een erkenning van jouw persoonlijke strijd. Een strijd die schuurt, die onprettig aanvoelt en die (jammer genoeg) alleen van jou is. Op zoek naar een uitweg, op zoek naar beter, op zoek naar jouw Walhalla.

bottom of page